Wednesday, March 6, 2013

Manchester United-Real Madrid 1-2! Hala Madrid!



Multă polemică, după returul dintre Manchester United şi Real Madrid. Cu toate că sunt fan Real Madrid, recunosc că Manchester a jucat mult mai bine ca echipa spaniolă, şi merita calificarea, dar aşa e în fotbal. Toată discuţia începe cu eliminarea lui Nani, şi pe bună dreptate, deoarece faza nu a fost extrem de clară.


Regulamentul-l protejează pe arbitru, şi nu a văzut faza foarte bine, desigur intenţie nu a existat la faultul lui Nani asupra lui Arbeloa, dar un alt jucător al echipei din Manchester, Rafael merita cartonaşul roşu, când a oprit mingea cu braţul! Arbitrul, putea să acorde penalty şi la ieşirea lui Diego Lopez la Vidic, când cel din urmă a fost lovit de portarul spaniol. La multe conferinţe despre arbitraj se explică conducătorilor de joc, că siguranţa jucătorilor contează foarte mult! Sigur în Anglia fotbalul se joacă mai liber, decât în orice alt campionat din Europa, dar acum nu e vorba de competiţii interne, ci de Liga Campionilor. 
Nu cred că arbitrul e vinovat pentru eliminarea lui Manchester United, Ferguson nu a reacţionat la schimbările tactice făcute de Mourinho, şi nici la eliminarea lui Nani, aşa că nu e corect ca principalul vinovat să fie arbitrul!
Per total Manchester a jucat mai bine decât Realul, dar la finalul jocului echipa calificată a fost Real Madrid. Conform statisticilor Manchester a avut o posesie de 38%, iar Real de 62%, şuturi pe poartă 12 respectiv 16. La meci au asista 74,959 de persoane!
Cristiano Ronaldo a fost primit cu multă bucurie de fanii englezi, fiind aplaudat la ieşirea pe gazon. După meci, portughezul a declarat: „A fost o seară nemaipomenită şi emoţionantă. Ce au făcut suporterii pentru mine e ceva de neuitat. Mă bucur că ne-am calificat, dar totodată şi regret, deoarece nu e uşor să uiţi acest loc, care e ca şi acasă pentru mine.”

Cei de la Uefa au declarat, că nu au nimic cu maniera de arbitraj a turcului Cuneyt Cakir, şi el rămâne pe lista oficialilor pentru acest sezon de Uefa Champions League. Oficiali de la forul european aşteaptă raporturile de la observatorii de la acest meci, pentru arbitrii a fost Pierluigi Collina, iar delegatul pentru meci Rudolf Zavrl.

Revenind la faultul lui Nani, mulţi fani FC Barcelona susţin că Realul a fost ajutat de arbitrii, dar ei uită că şi echipa lor a primit de multe ori ajutor de la conducătorii de joc! Să revedem două faze, intrarea lui Nani şi pe cea a lui Victor Valdes, primul a primit cartonaşul roşu, dar al doilea nu! Care merita mai mult?




Trecând peste toate contrele legate de acest meci, azi se-plinesc 111 ani de la înfinţarea clubului Real Madrid, aşa că Hala Madrid!