Thursday, September 18, 2014

Eroare în sistem(-ul de sănătate din România)

Începând de vineri, 19 septembrie se distribuie cardurile de sănătate în România. Asta înseamnă și începutul harababurii...


Cum bine știm, sistemul de sănătate din România este departe, foarte departe de a funcționa normal(până la perfecțiune sunt ani lumină), dar "băieții" au hotărât că e nevoie de o schimbare.

Rețetele vechi au fost schimbate cu rețete electronice(culmea că și rețeta electronică e tot o hârtie J) astfel pacientul nu așteaptă atât de mult în farmacie! Teoria sună bine, dar realitatea e alta: sunt angajați la farmacie, care nu se descurcă foarte bine în fața calculatorului și de multe ori nu funcționează sistemul!  

Eroarea nu a fost remediată, dar a apărut cardul de sănătate!

Sursa: hqwide.com

Cum ajunge cardul de sănătate la asigurat?

Cardul national va ajunge la asigurati incepand vineri 19 septembrie, iar operatorii poştali vor începe distribuirea cardului către asiguraţii cu vârsta peste 18 ani.(...)Cardul de sănătate va fi înmânat titularului în baza unui act de identitate şi a semnăturii de primire.
În situaţia în care, după minim două prezentări la domiciliul asiguratului, dovedite pe baza avizului de transmitere, cardul nu a putut fi predat asiguratului, acesta va fi predat casei de asigurări teritoriale în evidenţa căreia se află asiguratul.
Avizul pe care operatorul poştal îl lasă la domiciliul asiguratului în cazul în care nu va fi găsit, va conţine numărul de telefon al factorului poştal, astfel încât asiguratul să îl poată contacta pentru a stabili intervalul orar în care factorul poştal poate reveni în zilele următoare pentru a–i preda cardul de sănătate.”(România Actualități)

Cu siguranță va fi un mic spectacol și cu predarea/primirea cardurilor...dar continuarea e și mai interesantă: medicii trebuie să achiziționeze cititoare de carduri, dar până acum aproape nimeni nu a făcut acest pas și medicii nu sunt încântați să scoate bani din buzunar!

După achiziționare, trebuie să învețe cum să utilizeze sistemul...care afișează eroare!

Să rămâneți calmi și sănătoși, deoarece sistemul de multe ori nu funcționează...