Friday, August 1, 2014

Germania campioana europeană U19!

În finala Campionatului European de Fotbal U-19, pe stadionul Ferenc Szusza din Budapesta s-au întâlnit Portugalia și Germania.


Drumul spre finală

Portugalia a câștigat toate cele trei meciuri din faza grupelor, marcând 11 goluri și primind două. În semifinală au întâlnit Serbia, iar câștigătoarea a fost decisă după loviturile de departajare. Eroul portughezilor din semifinale a fost portarul de rezervă Tiago Sa, care a fost introdus pe teren în minutul 94, după ce titularul Andre Moreira s-a accidentat. Noul intrat a reușit să califice naționala U-19 în finală reușind să apere ultima lovitură de departajare.

Germania a înscris 7 goluri în grupe și a primit două, la fel ca adversara din finală. În semifinală adversara nemțiilor a fost vecina din sud, Austria. Superioritatea germană a fost vizibilă tot meciul, jucătorii lui Marcus Sorg reușind să fructifice din cele șapte suturi pe poartă, patru. Austria nu a avut nici măcar o ocazie clară de gol, iar scorul final(4-0) arăta cine e favorita din marea finală.

Viitorul sună bine pentru Maanschaft

Nemții au început mai bine jocul și după primele minute balanța se-nchina și mai bine în favoarea lor. Davie Selke a avut câteva ocazii de a marca, dar portarul portughez sau fundașii au reușit întotdeauna să-l blocheze. Apărarea portugheză a clacat cu doar 6 minute înainte de sfârșitul primei reprize, când Hany Mukhtar a reușit să se demarce la colțul scurt și a deviat mingea în poartă.

Mukhtar după înscrierea golului
(sursa: uefa.com)
Echipa Germaniei nu a făcut pasul în spate și a continuat să aibă ocaziile mai periculoase prin Selke și Julian Brandt, doi jucători cu un viitor promițător. Portughezii au lăsat spații mari la mijloc și au greșit multe pase, dar tabela de marcaj nu a fost modificată, cu toate că jucătorii lui Helio Sousa au avut o ocazie uriașă în minutul 70 prin Marcos Lopes.

Scor final 0-1, Germania câștigă Campionatul European de Fotbal U-19, și se pare că viitorul Mannschaftului e asigurat, iar jucători precum Davie Selke, Julian Brandt și Levin Oztunali vor ajunge în atenția cluburilor importante din Europa.