Monday, June 30, 2014

Ediţia a XIII-a: Ziua Rozelor la Ciumbrud

Sâmbătă, 28 iunie la Ciumbrud s-a organizat a XIII-a ediţie a Zilei Rozelor. Parada cultivatorilor a plecat din Aiud după ora 9 şi a ajuns în Ciumbrud în jurul orei 10:30. La şcoala Alexandru Borza din Ciumbrud, mulţimea era deja pregătită pentru întâmpinarea majoretelor şi a cultivatorilor de trandafiri.


Festivitatea a fost deschisă de directoarea adjunctă a Liceului Tehnologic Alexandru Borza din Ciumbrud, doamna Delia Gheorghiţă. Au mai avut discursuri: doamna Rodica Părău(preşedintele Asociaţiei Alba Afroda), domnii Wagner István(preşedinte-fondator al Asociaţiei Amicii Rozelor şi renumit inginer agronom), Mihai Horaţiu Josan(primarul municipiului Aiud) şi Ion Dumitrel(preşedintele Consiliului Judeţean Alba). Cel mai important enunţ a fost spus de domnul Wagner: Aşa cum a menţionat şi un poet din Grecia, trandafirul e regina florilor, deci noi sărbătorim o regină. Acest eveniment e cunoscut deja la nivel naţional şi în viitor trebuie să fie cunoscut la nivel internaţional, deoarece trandafirii din Ciumbrud sunt deja renumiţi!

Au fost premiaţi cele mai frumoase aranjamente de trandafiri. Primul loc a fost obţinut de Sallai Csaba, locul secund de Keresztesi György, iar locul trei de Csiki Tünde.

Mulţimea prezentă a admirat sutele de compoziţii realizate din trandafiri precum: curcubeu, inimă, căsuţă, fluture sau Turnul Eifel creat de familia Csiki.