Wednesday, February 12, 2014

Visul micului călăreţ

Visul micului călăreţ este proiectul Asociaţiei Hip-Tep din Aiud, care a reuşit să câştige a patra oara o finanţare-n cadrul Programului Pentru Sănătatea Copiilor finanţat de MOL România. Este singura asociaţie din judeţul Alba care a reuşit să câştige vreodată un proiect în cadrul acestui program, iar faptul că a câştigat de 4 ori la rând este o performanţă demnă de apreciat!

Asociaţia Hip-Tep are ca domeniu de  activitate hipoterapia, care e cunoscută mai ales în rândul copiilor cu dizabilităţi precum: hemipareza, tetrapareza, Sindrom Down, autism ADHD sau tulburări de limbaj, dar participă şi copii sănătoşi care doresc să înveţe gimnastica pe cal sau pur şi simplu doar vor să practice călăria ca sport.

(Foto: Asociaţia Hip-Tep Aiud)


Hipoterapia are efecte beneficie atât fizic(se îmbunătăţeşte tonusul muscular, rezistenţa fizică, echilibrul, reflexele devin mai rapide etc.) cât şi psihic(creşte încrederea în sine, ajută la controlul emoţional, dezvoltă răbdarea persoanei etc.)

În cadrul proiectului se vor derula mai multe activităţi precum:

-         13 copii cu dizabilităţi grave din Aiud şi cu posibilităţi materiale precare beneficiază de şedinţe de hipoterapie până la 1 septembrie 2014;
-         pe data de 5 aprilie 2014 se organizează a III-a ediţie a Conferinţei Internaţionale cu tema “Rolul terapiilor complementare în dezvoltarea psihomotrică a copiilor cu dizabilităţi”;
-         pe data de 17 mai 2014 are loc a IV-a ediţie a evenimentul  Pe cai toţi suntem egali, care va coincide cu inaugurarea manejului acoperit

(Foto: Asociaţia Hip-Tep Aiud)

Terapeuţii Balogh Csilla şi Csaba (fondatorii asociaţiei) au decis ca banii câştigaţi în cadrul proiectului (15000 lei) să fie reinvestiţi în manejul acoperit.

Fondatorii au declarat: „Visul micului călăreţ este de a fi a alături de prietenul lui drag calul, speram să se-ndeplinească şi să devină realitate. Construind manejul acoperit activitatea noastră, terapia nu mai depinde de vreme şi se poate lucra şi pe timp ploios. Acesta înseamnă enorm pentru noi. Din păcate banii de care dispunem nu ne ajung decât pentru a acoperii deasupra , lateralele urmând a fi realizate din alte sponsorizări sau proiecte. Sperăm ca visul micului călăreţ să nu se termine şi prin bunăvoinţa celor care dispun de materiale sau posibilităţi financiare se va realiza ceea ce am început.
Beneficiarii acestui vis sunt cei 70 de copii care au găsit la Asociaţia Hip-Tep nu numai o cale de vindecare, dar şi sprijin, mai multă încredere în forţele proprii şi încredere în sine.”

(Foto: Asociaţia Hip-Tep Aiud)

Anul trecut Asociaţa Hip-Tep din Aiud a organizat două evenimente de mare succes: Pe cai toţi suntem egali şi Ziua părinţilor pe cai