Wednesday, November 27, 2013

Presa din România poate provoca infarct!

Titlurile de pe unele siteuri de ştiri devin din ce în ce mai penibile. Aproape zilnic văd exemple de penibilism în presa din România, o presă care se degradează într-un ritm alert.


Azi câteva titluri de pe evz.ro mi-au atras atenţia, şi m-au pus pe gânduri: oare chiar e nevoie de aşa ceva? După cum puteţi vedea nu toate articolele sunt redactate de jurnaliştii de la Evenimentul Zilei, unele sunt de pe siteuri de la care nu am pretenţii...
Titlurile sunt exagerate, poate nici nu au legătura cu articolul respectiv dar pentru ei contează numărul de clickuri, reclamele aduc bani, şi doar atunci poţi cere mult, dacă ai un număr considerabil de vizitatori(cititori).

Din următorul exemplu, puteţi „să alegeţi” varianta de infarct: cea provocată de pozele incendiare cu Loredana Chivu sau cea provocată de analgezice! Credeţi că Mihaela Rădulescu a fost bătută în realitate!? Nici vorbă. Oare ce a făcut William în absenţa lui Kate? Cu doar câteva ştiri mai jos era şi răspunsul la întrebare: a cântat.


Vă plac aceste ştiri? Cred că nu, haideţi să încercăm să schimbăm presa din România, nu citiţi toate ştirile cu titluri senzaţionale, postaţi aceste derapaje pe hashtagul #presadecenta!