Monday, July 29, 2013

Festivalul International de Folclor Aiud 2013 (FOTO)

A treia ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor a avut loc la Aiud între 25-28 iulie. Anul acesta au participat ansambluri folclorice din Bosnia&Herţegovina, Letonia, Polonia, Portugalia, Serbia, Ucraina, Ungaria şi desigur din ţara gazdă România. Ansamblurile din Grecia şi Turcia au renunţat în ultimul moment.


 În cele patru zile cei prezenţi au avut ocazia să vadă multe dansuri frumoase şi spectaculoase prezentate de dansatori talentaţi şi graţioşi. Duminică în jurul orei 16 a început parada portului popular, iar seara în Piaţa Dr. Constantin Hagea spectatorii au asistat la gala festivalului, care s-a încheiat cu un recital oferit de Ionuţ Fulea şi un foc de artificii.
Pe lângă Festivalul Internaţional de Folclor, sâmbătă de la ora 10 a avut loc un miniturneu de fotbal cu ocazia inaugurării bazei sportive Aiudel. Echipele participante au fost Olimpia Aiud, Metalul Aiud, Metalurgistul Cugir şi Gyomaendrőd FC.
S-au înregistrat următoarele rezultate:

Metalul Aiud – Gyomaendrőd FC 1-0

Metalurgistul Cugir – Olimpia Aiud 4-0

Metalurgistul Cugir - Gyomaendrőd FC 3-0

Metalugistul Cugir – Metalul Aiud 1-0

Olimpia Aiud - Gyomaendrőd FC 1-1

Metalul Aiud – Olimpia Aiud 0-2

Clasament final: Metalurgistul Cugir, Olimpia Aiud, Metalul Aiud, Gyomaendrőd FC.

De notat este şi nemulţumirea unor aiudeni, care au fost deranjaţi de ora târzie la care se s-a încheiat duminică festivalul!