Friday, June 14, 2013

Roadshow for Peace la Ierusalim!

Oraşul Sfânt a devenit pentru două zile(13-14 iunie) oraşul vitezei, deoarece câţiva piloţii au făcut o demonstraţie la evenimentul Roadshow for Peace. Zeci de mii de spectatori au fost prezenţi pe marginea circuitului amenajat special pentru acest eveniment istoric. Organizatorii au dorit să evite evenimente nedorite şi aproximativ 600 de poliţişti au asigurat ordinea în jurul pistei de 2,8 km.. La Roadshow for Peace au participat piloţi din NASCAR, Formula 1, Superbike şi Karting.


Cei mai cunoscuţi piloţi prezenţi pe circuitul stradal din Ierusalim au fost: Giancarolo Fisichella, Daniel Mancinelli, Valentina Albanese, Riccardo Ragazzi, Roy Nissany, Vitantonio Liuzzi, Max Biaggi şi Chris Pleiffer. Spectatorii cu această ocazie au asistat la un spectacol atât pe două cât şi pe patru roţi.

Nir Barkat, primarul Ierusalimului a declarat că sportul e ca un pod, care leagă populaţia oraşului cu regiunea şi cu lumea. Purtătoarea de cuvânt Brachie Sprung a menţionat că: acest eveniment fără precedent în Ierusalim, a reuşit să adune la un loc persoane de diferite religii şi din acest motiv l-au denumit Spectacol stradal pentru pace(Roadshow for peace).
Se pare că sportul are posibilitatea de a unii persoanele de diferite etnii sau religii în zone de conflict, deoarece forţele de ordine n-au raportat nici măcat un incident în timpul curselor.

Video de la Roadshow for Peace din Ierusalim: