Tuesday, June 4, 2013

Începe Campionatul European U-21! (Exclusiv)

Miercuri 5 iunie debutează Campionatul European de Fotbal U-21 în Israel. Această competiţie este organizată de UEFA odată la 2 ani. A 19-a ediţie a europenelor U-21 se desfăşoară între 5-18 iunie. În 2011 turneul final a fost găzduit de Danemarca, iar câştigătoare a fost naţionala Spaniei. Publicul este interesat de aceste meciuri, dovadă fiind şi vânzarea rapidă a biletelor. La Campionatul European U-21, participă opt echipe şi sunt două grupe, de câte 4 echipe:



Grupa A: Anglia, Israel, Italia; Norvegia
Grupa B: Germania, Olanda, Rusia, Spania

La meciul de deschidere(Israel vs. Norvegia) de pe Netanya Stadium cel mai probabil se va juca cu casa închisă, deoarece aproape toate biletele sunt deja vândute. Turneul final se va disputa pe patru stadioane: Teddy Stadium din Ierusalim(34,000 de locuri), Bloomfield Stadium din Tel-Aviv(14,413 locuri), Netanya Stadium din Netania(13,800 de locuri) şi HaMoshava Stadium din Petah Tikva(11,500 locuri).

Echipele participante la Campionatul European de fotbal U21
(sursa: embassyofisrael.co.uk)

Spania e marea favorită a acestui turneu, fiind şi campioana en-titre, iar lotul alcătuit de Julen Lopetgui are în componenţă câţiva fotbalişti tineri dar talentaţi, precum: David de Gea, Marc Bartra, Dani Carvajal, Thiago Alcantara, Isco sau Alvaro Morata.

Un român la Campionatul European U-21

Arbitrii delegaţi pentru turneul final sunt: Ivan Bebek(Croaţia), Antony Gautier(Franţa), Pawel Gil(Polonia), Ovidiu Haţegan(România), Matej Jug(Slovenia), Serhiy Boiko(Ucraina).


Finala Campionatului European de Fotbal U-21, va avea loc pe Teddy Stadium din Ierusalim, pe data de 18 iunie.