Thursday, April 25, 2013

Superioritate germană în Champions League


Primele meciuri din semifinalele Uefa Champions League, au arătat superioritatea echipelor germane în faţa celor din peninsula iberică. „Radiografia” celor două meciuri doar întăreşte această afirmaţie. 


Marţi, Barcelona a fost spulberată de Bayern Munchen cu 4-0! Tactica catalanilor nu funcţionează, degeaba încearcă să ţină mingea cât mai mult în posesia lor, echipele adverse au găsit remediul pentru acest „virus”. Tiki-taka nu a funcţionat, în schimb tikken-takken-ul nemţesc a fost perfect. Jucătorii lui Heynckes au avut 9 şuturi pe poartă din care 4 goluri, în timp ce catalanii au şutat doar de 2 ori la poartă! Posesia a fost în favoarea celor de la FC Barcelona (63% vs. 37%) dar golurile marcate de Thomas Müller(min. 25, 82) Mario Gomez(min. 49) şi Arjen Robben(min. 73) au decis câştigătoarea manşei tur din această semifinală.

Bayern Munchen-FC Barcelona 4-0
(sursa: talksport.co.uk)





Mulţi se-ntrebau după meciul de marţi, dacă istoria se repetă şi în a doua semifinală. Iar acu, după meci, multe echipe se interesează şi pregătesc ofertele pentru Lewandowski, care a avut o seară magică împotriva celei mai bune echipe din secolul XX.

Prima repriză a fost destul de echilibrată, dar echipa mai bună a fost cea din Germania. Borussia Dortmund a avut un început excelent, polonezul Robert Lewandowski marcând primul gol în minutul 8. Golul egalizator a venit sper sfârşitul primei reprize, mai precis în minutul 43, când portughezul Cristiano Ronaldo a marcat golul cu numărul 50 în Champions League. Conform statisticilor în prima repriză, jucătorii lui Klopp au avut 3 şuturi pe spaţiul porţii, iar elevii lui Mourinho 4. Posesia fiind de 48% - 52% în favoarea echipei din capitala Spaniei.

Jürgen Klopp (Borussia Dortmund-Real Madrid 4-1)
(sursa: goal.com)
Primele 16 minute din repriza a doua, au fost magice pentru Borussia. Lewandowski a fost de neoprit, marcând de 3 ori în poarta nefericitului Diego Lopez. Spaniolii au avut două încercări, dar Weidenfeller nu a fost învins. Nemţii au mai avut câteva ocazii mari, de a înscrie, dar tabela de marcaj a rămas neschimbată. Perla poloneză a celor de la Borussia a strălucit poate mai mult ca oricând, în această seară de neuitat pentru suporterii magnifici ai Borussiei. Scor final: Borussia Dortmund-Real Madrid 4-1.


Robert Lewandowski (Borussia Dortmund-Real Madrid 4-1)
(sursa: Afp)

Sergio Ramos (Borussia Dortmund-Real Madrid 4-1)
(sursa: uefa.com)
Rezumat video Borussia Dortmund-Real Madrid 4-1:



Bayern şi Dortmund în Champions League au fost învinse în ultimii ani, de o singură echipă: Arsenal Londra! Dortmund a pierdut cu Arsenal în 2011 în grupele Ligii cu 2-1, golurile fiind marcate de Kagawa, respectiv de Van Persie. Bayern a pierdut anul acesta tot în grupe pe teren propriu cu 0-2, golurile englezilor fiind marcate de Giorud şi Koscielny.
Un amănunt interesant al meciului Dortmund-Real, este că Lewandowski a reuşit să atingă un record deţinut de Puskás Ferenc. El a fost singurul jucător până acum, care a marcat 4 goluri într-o fază superioară(semifinală sau finală) a unei competiţii europene intercluburi. Puskás a reuşit această performanţă în finala din 1960, câştigată de Real Madrid în faţa celor de la Eintracht Frankfurt cu 7-3.