Friday, February 8, 2013

Presa, Europol şi Cfr Cluj


Presa sportivă din România, e în alertă după ce ziarele din Turcia au anunţat că există suspiciuni ca meciul CFR Cluj-Galatasaray din Champions League ar fi fost aranjat. Nu e încă nimic sigur, nu au dovedit nimic, dar unii se agită deja. Totuşi să vedem care e situaţia...Să fie adevărat?


Cei de la sport.ro au anunţat după meciul CFR Cluj-Galatasaray, că jucătorii echipei din Gruia au primit suma de 320000 de euro pentru a pierde partida. Nu a fost dovedit nimic!

Într-un comunicat de presă cei de la Europol precizează că în total 425 de persoane sunt suspectate de a fi implicate în încercări de aranjare a mai mult de 380 de meciuri. Operaţiunea care avea numele de cod VETO s-a desfăşurat între iulie 2011 şi ianuarie 2013.  Suspectate sunt meciuri din calificările pentru Campionatul Mondial respectiv European, două meciuri din Champions League, alte partide importante din campionatele ţărilor din Europa, dar şi meciuri din Africa, Asia şi America Centrală şi de Sud!


Banii controlează fotbalul?
(sursa: pesatalk.com)

Conform acestui comunicat de presă, sunt suspectate două(2) meciuri din Champions League. Nu e exclus ca cei de la CFR să fie implicaţi, dar după părerea mea ar fi indicat, ca jurnaliştii să nu se hazardeze. Nu e prima dată când se preia o informaţie, care ulterior se dovedeşte a fi falsă.

Dacă se ştia deja, că din cele două meciuri trucate din Champions League unul e cel al clujenilor, cred că era menţionat în comunicatul de presă, sau siteurile de sport din Europa aveau deja articole pe această temă. Repet, nu e nimic sigur încă, ar fi bine să aşteptăm, cunoscând şi „simpatia” presei sportive din Bucureşti pentru Cfr Cluj, să nu ne aruncăm cu capul înainte, există riscul să ne lovim...


Comunicatul de presă al Europol, poate fi citit aici